Ez az amivel mi soha nem találkozunkÉrdekes hely kicsiny városunk és bőven fellelhetőek felelőtlen és alkalmatlan emberek vezető posztokban. Néha a városi híradót nézve csak magamban füstölgök, hogy ezekre az emberekre én semmit sem mernék rábízni.
Jelen esetben a kedves Városgondozásról van szó és a "hatalmas" mennyiségű hóról, ami egy hete leesett.
Nézem a Gyöngyösi TV adását és mivel már gondolom az ott dolgozó munkatársakat is zavarta az utcai csúszkálás és bukdácsolás, így ellátogattak az illetékeshez, hogy megkérdezzék miért is nem takarítja a város a rá tartozó területről a havat.
Az illetékes elvtárs válasza a következő volt mosolygó arccal: "Úgy ítéltük meg, hogy 5cm-es hó mennyiség alatt felesleges a takarítás."
 
Inkompetencia és a szakértelem teljes hiánya ismét megmutatkozott. Az eredmény pedig a következő lett. Jelenleg a városunk útjai és járdái úgy takarítódnak meg, ahogy azt az arra közlekedők lejárják. Ennek köszönhetően a főbb közlekedési útvonalak már szárazak, de a mellékutcákban még lehetetlen a mai napig is a közlekedés az ott található jégpályáknak köszönhetően.
 
Természetesen a város környékét takarító vállalatot sem vetette szét a tettvágy. Ennek köszönhetően lényegében 2-3 napig nem is lehetett sem kotró, sem sózó autókkal találkozni. A 3-as út két napig komplett életveszély volt, ami már csak azért is felelőtlenség mivel naponta több száz ember jár buszokkal és autókkal dolgozni a környéken található nagy gyárakba.
Ki a felelős ezért? Miért nincs felelőségre vonva? Merre találhatóak az erre a célra rendszeresített gépek? Mire megy el ezeknek a cégeknek a költségvetése (mert takarításra tuti nem)?
 
A városháza jól fűtött irodáiból biztosan hatalmas móka lehet a dupla leszúrt rittbergereket produkáló gyalogosokon röhögni vagy az autósok szerencsétlenkedéseit figyelni. Nem ezt kellene tenni, tessék kimenni és irányítani a takarítást, mert a tiszta utak és a letakarított járdák is az élhetőbb város képét erősítenék.
Ne csak a lakosoktól tessék megkövetelni, hogy takarítsák és sózzák fel a házukhoz tartozó területet! Tessék jó példával elől járni! Nem csak követelni kell és pénzt beszedni, tessék valamit nyújtani is érte - és ne csak választási időszakban!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://realgyongyos.blog.hu/api/trackback/id/tr28872380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása