Városunk az interneten

2009.01.13. 12:12

Szintén egy olyan téma, ami egy komoly város életében szerepet kellene hogy játszon és fontos feladat lenne hogy városunk iránt érdeklődők megfelelő információkhoz jussanak az interneten keresztül is.
Nézzük ez nálunk hogy is néz ki pontosan.

www.gyongyos.hu - Na ez a lap magában megér egy misét. Halálosan utálom az olyan oldalakat, ahol a rendszergazda trehánysága, tudatlansága miatt be kell írnom a teljes címet. Ez már a XXI.század és ennek ellenére a gyongyos.hu szót beírva a böngészőbe nem kapok találatot, csak ha szépen szolgai módon végig bepötyögöm a címet.
Mivel lényegében ez a város hivatalos weboldala, így talán elvárható lenne hogy a látogatók könnyedén eligazodhassanak az Önkormányzat által üzemeltett weblap labirintusában.
Sajnos nem könnyíti meg a dolgukat a készítő, mivel még egy kereső modult is sajnált az oldalról.

Gyöngyös Blog - Na ez a blog nem semmi az már tény. Lényegében ez egy GDF (Gábor Dénes Főiskola) által üzemeltett blog, ami a legkevésbé sem a város híreivel foglalkozik.
Jelenleg a bejegyzések közül 2399 foglalkozik a várossal, de a dolog szépséghibája hogy ebből 2300 az időjárásjelentés.
Természetesen sokkal bővebben foglalkoznak rajta a Fidesszel és a politikával.
Egy város nevét viselő blognak nem ez lenne a dolga.

Gyöngyös.info - Talán a legtöbb hasznos információval ellátott lap ami a városunkkal foglalkozik. A hírek hozzánk kapcsolódnak, rólunk szólnak. A linkek valóban érdekesek és tényleg látni, hogy a szerkesztők pontos koncepció alapján dolgoznak.
Nem utolsó szempont, hogy politika nem nagyon van rajta :)

Gyöngyös.lap.hu - Erről nincs mit mondani. Egy egyszerű linkgyűjtemény, de mivel a magyar internetezők 90% a lap.hu családot részesíti előnyben a rendes keresők helyett, így szerencse hogy van a városunknak ilyen lapja.

Gyöngyös Online - Behálózzuk a várost, olvasható a szlogen az oldalon. Egy hír oldal, ami a városban lakókat érdekelheti, de az idelátogatók számára nulla hasznos információval szolgál.
Jellemző a lapra, hogy a főoldalon fél éves(!) hírek is helyet kaptak. Grrrrr, még viccnek is rossz az oldal. Egy motivált szerkesztő talán kezdhetne vele valamit, de a jelenlegi lapnak nincs sok értelme.
Érdekesség, hogy szerkesztője azonos a gyöngyös.lap.hu készítőjével.
Talán jobb lenne egy oldalra figyelni és azt 100%-os erőbedobással készíteni.

Amit nagyon hiányoltam, hogy iskoláink nagyon kis számban képviselik magukat az interneten. Pedig nem ártana megjelenniük, hiszen a diákokon kívül a szülőket is könnyen ellehetne látni hasznos infókkal a web segítségével.
Szerencsére a Mátra Múzeum és az Adrenalin Park kapott weboldalt, így a hozzánk látogatók túristák legalább némileg tájékozottnak érezhetik magukat.

Egy szó mint száz, az illetékesek kapják össze magukat és lépjenek be ők is a XXI.századba végre!

A bejegyzés trackback címe:

https://realgyongyos.blog.hu/api/trackback/id/tr5874635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efzé · http://efzeworld.blogspot.com 2009.01.21. 19:53:43

www.heol.hu , ott van minden frissen. Kifelejtetted a piacvezetőt:)
süti beállítások módosítása